Fullt hus på foreldrecafé!

Det var nesten to hundre foresatte som møtte opp på foreldrecafé med foredrag og klassenettverks-møte.

Geir Oustorp fra forebyggende enhet i politiet hadde første innlegg som handlet om tendenser i ungdomsmiljøene i dag. Det ble gitt konkrete eksempler av hendelser og situasjoner ungdommene kan oppleve, i forbindelse med fester og russefeiring, for eksempel rus, sexpress, slossing.

De to "russemammaene" Anne Sæteren og Kari Mathisen fortalte om hvordan de opplevde russetiden til sine sønner. De er spesielt engasjerte i ungdommenes miljø og i løpet av russeferingen ble de noen erfaringer rikere og har kommet frem til noen gode tips de delte med oss.

• Foreldrenettverk - en trygghet for barn og voksne
  • Sett grenser!
  • Bry deg og engasjer deg i ungdommene og vennene deres
  • Ikke vær dømmende
  • Kjør og hent dit til skal på kveldstid
  • Ha kontakt i løpet av kvelden
  • Vær tilgjengelig hvis det skjer noe med dem eller en venn

Til sist ble de foresatte fordelt i klasserommene for bli bedre kjent. Vi håper dette kan bidra til etablering av foreldrenettverk for våre elever.

Det ble et vellykket felles arrangement for Lier vgs. og St. Hallvard vgs.

Tusen takk til alle som deltok!

Publisert 11. oktober 2019, oppdatert 20. november 2019.