4-årig dobbeltkompetanse service og samferdsel

• Kombinasjonen mellom teori og praktiske erfaringer gir elevene både yrkesfaglig kompetanse og studiekompetanse.
  • Det gjør utdannelsen mer relevant og aktuell for både elever og arbeids- og næringsliv.
  • Velger du 4-årig utdanning service og samferdsel får du en jevnere fordeling mellom teori og praksis over de 4 årene, og du unngår et avslutningsår med mye teori slik påbyggingsmodellen krever.

Fordeling mellom teori og praksis:

Vg1 og Vg2:

• 2 dager i arbeidspraksis og 3 dager på skolen
  • Programfagene gjøres ferdig i løpet av de to første årene

Vg3 og Vg4:

• 3 dager i bedrift og 2 dager på skolen
Viktig å tenke på:
Som framtidig ansatt i serviceyrker er det viktig at du er utadvendt og positiv til å jobbe sammen med andre mennesker. Du må også tenke på at egne holdninger og atferd er svært viktig for å skape gode relasjoner til dine framtidige kunder. For å oppnå dette må du bli flink til å kommunisere, ta initiativ og ansvar, like utfordringer, være kreativ og ha respekt for andre.

Publisert 19. november 2014, oppdatert 10. februar 2020.